Децата на Борово се включиха във велопоход „Стоп! Да опазим децата“

Спорт

04-06-2018, 14:37

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Народно читалище „Искра 1898“ в Борово навърши 120 години

Във велопохода се включиха повече от 35 деца

По случай  Международния ден на детето - Първи юни,  днес в гр. Борово се проведе велопоход под надслов „ Стоп! Да опазим децата“. Организатори на събитието са Сдружение БРТИМ, съвместно с  Туристическо дружество „Белите брези”,  гр. Борово, ДГ „Славейче“, гр. Борово и ОбУ „Св. Климент Охридски“, гр. Борово. Инициативата е част от информационната кампания за превенция на трафика на хора „За истината без страх“, провеждана от експертите на Сдружение БРТИМ в рамките на проекта на Община Русе по Програма ЗОВ.

 

Във велопохода се включиха повече от 35 деца на различна възраст. В първата част на събитието, най-малките жители на гр. Борово участваха в състезание с колела и тротинетки, подкрепяни от своите учители и  родители. Децата искрено се забавляваха, опитвайки се да спазват правилата и знаците за движение. В края на първи етап те получиха подаръци и специално изработени за тях информационни материали.

 

Старт на втория етап от велопохода даде Радослав Рачев, председател на Туристическо дружество „Белите брези”, гр. Борово. В него участие взеха двадесет ученици от ОбУ „Св. Климент Охридски“. Участниците следваха определения маршрут, като обиколиха  града, носейки послания върху колелата си в знак на съпричастност с жертвите на трафика на хора. Доброволците и приятели на организаторите на велопохода разпространиха информационни материали, изработени от Сдружение БРТИМ сред всички граждани, дошли да подкрепят участниците в събитието.

 

Всички участници в съвместната инициатива получиха като подарък тениски, изработени за кампанията и предоставени от Община Русе. Инициативата „ Стоп! Да опазим децата“ направи малки и големи съпричастни не само към най-хубавия детски празник, но и към сериозната тема за трафика на хора.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов