Евродепутатът Андрей Новаков и депутатът Пламен Нунев- гости на събора „Бяла 2018"

Русе Лайф

04-06-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евродепутатът Андрей Новаков и депутатът Нунев ще посетят Бяла

Нунев: Беленчани, тук ще стане едно от най – красивите и атрактивни места! След малко повече от месец района няма да може да го познаете!

Андрей Новаков, член на Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП и Пламен Нунев, народен представител от Русе и областен координатор на партията бяха специални гости на откриването на второто издание на събора на българската песен и танц „Бяла 2018”.

Трябва да се съхрани българското и няма как да не подкрепя събор като този, заяви евродепутатът и пожела „На добър час“ на участниците. 

Искам да поздравя кмета и Нунев за това, което правят за Бяла, каза Новаков преди и изброи промените, станали в града през последните месеци. 

Днес е празник на българския фолклор и народна песен, отбеляза в словото си Нунев. 

По делата и по действията ще ги познаете, добави той и посочи към представителите на общинското ръководство. По думите му, с подкрепата на законодателната власт и правителството градът придобива друг, по - привлекателен облик.

Беленчани, тук ще стане едно от най – красивите и атрактивни места! След малко повече от месец района няма да може да го познаете. Ще стане коренна промяна и край блоковете, категоричен бе депутатът. 

В приветствието си към множеството кметът на Бяла Славов пожела да се насладят на таланта на самодейците, на българските песни и танци и запазят духа и традициите от региона и ги предадат на следващите поколения. 

Влагаме много енергия, душа и хубави мисли, за да се случат много неща, подчерта кметът в словото си и изтъкна какви промени са се случили в квартала за последните близо 2 години, както и какво предстои – откриването на нов храм „Свети Пантелеймон“ на 27 юли с мощи на светеца, предоставени със съдействието на българи в Испания, нов парк и пр. 

Над 240 певци и танцьори от над 20 формации от няколко общини се изявиха на събитието, което се проведе на новата многофункционална площадка в квартал „Гара Бяла“. В късните часове за многобройната публика пя Веселин Маринов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов