Бургас стегна редиците: Осветиха знамето на гвардейски отряд

Мисия Бургас

03-06-2018, 17:36

Снимка:

Община Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас почете 142-та годишнина от гибелта на Ботев /СНИМКИ/

Връчиха и тамбурмажор на ученическия гвардейски оркестър към професионалната гимназия

На официална церемония в присъствието на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, кмета Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков, началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и представители на бургаското духовенство бе осветено знамето на четвърти ученически гвардейски отряд към ПГЕЕ "Константин Фотинов" в Бургас.

Тържественото събитие с участието на Националната гвардейска част се състоя на пл. "Св. Св. Кирил и Методий". По време на церемонията ученическият гвардейски оркестър към професионалната гимназия получи тамбурмажор.

Инициативата за създаване на ученически гвардейски отряди и ученически гвардейски оркестри е на д-р Денислава Ангелова, председател на Асоциация "Докосни дъгата", която отбеляза днес в словото си, че да си гвардеец, означава да си българин, носещ огромно сърце, изпълнено с храброст, чест и достойнство, защото имаме славна история.

Кметът Димитър Николов посочи, че за Бургас това е исторически момент, който съвпада със 140-годишнината от създаването на българската армия.

Церемонията по тържествено връчване на знамето на четвърти ученически гвардейски отряд и тамбурмажора на втори ученически гвардейски оркестър се осъществи под патронажа на президента Румен Радев, с подкрепата на Министерството на отбраната и любезното участие на Националната гвардейска част.

Тържеството  приключи с тържествена церемония-спектакъл "Искри", изпълнена от Националната гвардейска част.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов