Връчиха немски езикови дипломи – ниво С1

Животът

03-06-2018, 09:00

Снимка:

РУО Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екпозиции на Градската галерия – безплатни за учениците на 24 май

Програмата „Немска езикова диплома“ се финансира от правителството на ФР Германия

Двадесет и осем зрелостници от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – гр. Русе, получиха своите езикови дипломи по немски език.

Програмата „Немска езикова диплома“ се финансира от правителството на ФР Германия. Полученият сертификат служи като доказателство за владеене на немски език на нива В2 и С1 съгласно Европейската езикова рамка и дава възможност за следване в университетите на Германия, Австрия и Швейцария. За разлика от други езикови сертификати, този е с неограничена валидност и е безплатен за учениците, като ги изравнява по възможности с останалите ученици в немскоговорящите страни.

По традиция церемонията по връчването на дипломите се състоя в зала „Европа“ на Доходното здание, на която присъстваха: г-н Валентин Колев – заместник-областен управител на област Русе, и г-н Сашо Щерев – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Русе. Те поздравиха абитуриентите и връчиха поздравителни адреси от името на областния управител на област Русе Галин Григоров и от кмета на община Русе – Пламен Стоилов.

„Днес връчваме за шестнадесети път немски езикови дипломи, ниво С1, което е доказателство за способността и ентусиазма на зрелостниците да се справят с предизвикателствата“ – сподели г-жа Искра Иванова, директор на СУПНЕ „Фридрих Шилер“. Tя пожела на абитуриентите да останат все така дръзки и обичащи, устремени и великодушни.

Абитуриентите изказаха благодарност към своите учители и родители, поискаха прошка, че понякога са ги ядосвали и разочаровали: „Благодарим Ви, че бяхте част от началото на нашето приключение”, споделиха те.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)