Начини и мерки за противодействие на корупцията привлече специалисти

Парите

02-06-2018, 15:59

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе почете загиналите за свободата на България

На научно-приложна конференция на тема „Проблеми на корупцията в Република България“.

Заместник- областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на провелата се днес научно-приложна конференция на тема „Проблеми на корупцията в Република България“.

Връчвайки поздравителен адрес от името на областния управител, Колев изказа увереност в полезността на провеждащата се конференция. Подчерта, че тя е малка стъпка за разкриване и допълване на разбирането за същността на явлението корупция. Заместник- областният изрази надежда, че изказванията ще допринесат за разкриване на причините за съществуването на корупционни практики и тяхната „хранителна среда“. Колев направи сравнение, че успешното лечение на една болест се предпоставя от правилната диагноза и е необходимо да се лекуват причините, а не следствията от явлението. Той пожела успех на участниците и ползотворни дебати в борбата с корупцията.

Сред обсъжданите теми по време на форума бяха анонимната линия за получаване на сигнали, като форма за противодействие на корупцията в МВР, новото антикорупционно законодателство, правният статут на новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, ефективността нa МВР при противодействие нa корупциятa и много други.

На събитието присъстваха още народни представители от 19-ти МИР, заместник-кметът на Община Русе Наталия Кръстева, проф. Петя Шопова, деканът на Юридическия факултет на Русенски университет „Ангел Кънчев“ доц. д-р Красимир Димитров, представители на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, заместник директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР Павлин Коджахристов, административният ръководител на Русенска окръжна прокуратура Георги Георгиев, директорът на ОД МВР Русе ст. комисар Теодор Атанасов, преподаватели и др.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов