11-та годишна конференция на Ротари България

Мисия

02-06-2018, 15:36

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе почете загиналите за свободата на България

Кметът Стоилов изпрати благодарност на клуба за приноса им за благоденствието на обществото

Днес, в Зала „Европа“ на Доходното здание, се проведе 11-тата годишна конференция на Ротари Дистрикт 2482 България. На конференцията присъстваха зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе Димитър Наков, областният управител на Област Русе Галин Григоров, представители на Ротари България. Дистрикт гуверньорът 2017-2018 Емил Коцев приветства гоститe и презентира постигнатото през изминалата година, преминала под мотото „Правим разликата”. Наков връчи на Коцев поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе  Пламен Стоилов. В поздравлението си, градоначалникът благодари на клуба за приноса им за благоденствието на обществото и ги поздравява за дейността им. 

Ротари е организация на бизнесмени и професионалисти, обединени в световен мащаб, които служат в хуманитарната сфера, насърчават високите етични норми във всички професии и спомагат за изграждането на добрата воля и мира по света. Ротари е най-голямата неправителствена, хуманитарна организация в света.  Поставя своето начало в далечната 1905 г. в Чикаго, Илинойс. В България първият Ротари клуб е създаден през 1933 г., а в Русе през 1937 г. 

В Ротари членуват повече от 1 200 000 ротарианци - мъже и жени, обединени в над 34 000 клуба. Ротарианството в България обединява 2100 професионалисти от различни области, които насочват усилията си в осъществяването на каузи в полза на общността. Те членуват в 88 клуба в 70 града на България. През 2007 г. ротарианците в България  се обособяват в отделен Дистрикт 2482.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов