Нидал Алгафари представи творчеството си в Ценово

Русе Лайф

02-06-2018, 10:00

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Певци от Ценово се върнаха с награди от Бреница

По лавиците на библиотеката в Ценово и населените места на общината вече са разположени и четирите романа на Нидал Алгафари

По покана на настоятелството на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово гостува Нидал Алгафари. На първата си среща с обществеността от общината писателят и сценаристът представи книгите „Боже, защо Господ лъже“, „Любиш ли ти Бог си“, „Аллах, милост нямаш ли“ и „Орисани да избираме“ – обединени в четирилогия. С увлекателен разказ авторът преведе назад във времето многобройната аудитория като я потопи във вихъра на историческите събития и страсти, разкри подробности за морала, чувствата, любовните искри и ценностната система на поколенията преди нас. „Независимо че за периода, който се описва в романите, се знае много малко и представляват своеобразни бели петна в историята ни, се опитвам да повдигна духа и самочувствието на българите. В периодите, които описвам, българите са били много по-напред от развитите сега западни цивилизации“, сподели писателят. Той не скри, че творческите си идеи е почерпил от проучвания, публикувани в чуждестранни източници и от автори, които са писали за България през това време.

Неусетно любителите на писаното слово започнаха да задават въпросите си на писателя. А Нидал Алгафари с познатата увлекателност отговаряше и още повече заинтригуваше с историите, описани в книгите си. „Със сигурност срещата с Нидал Алгафари няма да е последна. Вече е запалена искрата на любопитството и интересът към събитията и историята на българите преди два-три века по нашите земи силно ни заинтригува“, не скри Веска Димитрова – секретар на местното читалище. По лавиците на библиотеката в Ценово и населените места на общината вече са разположени и четирите романа на Нидал Алгафари.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов