Депутатът Пламен Нунев със сертификат за принос „Спортната история на Русе“

Спорт

01-06-2018, 15:56

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Картина на трудовия пазар в Русенска област през април

Проектът е насочен към русенската общественост и в него вземат участие 100 ученици

Радвам се, че поставяте началото на едно начинание, което свързва детския устрем и талант с опита на утвърдените имена в спортното ни минало и настояще. Вярвам, че съвместни спортни събития като днешното дават заряд на всяко дете от ОУ „Иван Вазов“ да направи първите стъпки по дългия път към успеха на национални, а в по – далечно бъдеще – дори на балкански, европейски и световни първенства., каза днес в зала „Дунав“ народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев в приветствието си към над 150 ученици от Основно училище „Иван Вазов” в Русе и гостите - лекоатлетът Евгени Игнатов, международният съдия по борба и именит наш състезател в този спорт Валентин Гецов и др.

 

„Нека вие, момичета и момчета, се вдъхновите от техните медали и титли, защото те са плод на много труд, усилия, себеотдаване и дисциплина в подготовката, призова депутатът. 

По време на спортния празник под надслов „Вазовци спортуват с олимпийци” децата се включиха в разнообразни спортни игри – шахмат, баскетбол и др., като имаха възможност да общуват със своите спортни идоли. 

Инициативата е етап от реализирането на проект „Спортната история на Русе“ на Основно училище „Иван Вазов”, който се осъществява по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“. 

Проектът е насочен към русенската общественост и в него вземат участие 100 ученици и 6 учители от ОУ „Иван Вазов“, както и русенски величия в спорта. В резултат на задълбочено изследване на ученици и учители ще бъде издадена книга, която ще представи постиженията на местни спортисти, станали национална гордост. 

Целта на проекта е да популяризира ползите от редовните упражнения и активния начин на живот, да се даде информация за различни спортове сред учащите се и да се насочат погледите на децата към повишаване на качеството на живот чрез спорт. 

В края на събитието народният представител Пламен Нунев получи от директора Теодора Йорданова специален сертификат за принос в проекта „Спортната история на Русе“ и благодарности за подкрепата в случването на събитията.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен