Спектакъл „Prêt-à-porter - Готово за носене“ събра в пъстро дефиле деца от предучилищните групи

Мисия

01-06-2018, 10:09

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шестима русенски педагози с почетното отличие „Неофит Рилски“

Дефилето представи национални носии на различни етноси, работно облекло за различни професии, спортни екипи, официални облекла, авангардна мода

Спектакъл „Prêt-à-porter - Готово за носене“  за трета поредна година събра в пъстро дефиле деца от предучилищните групи в общински детски градини, родители и учители снощи на площад „Свобода“ пред Община Русе.  Необикновен, провокиращ, ексцентричен, спектакълът „Prêt-à-porter - Готово за носене“ за трета поредна година изпъстри площад „Свобода“ пред Община Русе с неподозирания талант на малки модни дизайнери, подкрепени от своите родители.     Удивителният марш на модата, видяна през детските очи, започна на специално изграден подиум, по който дефилираха двойки-модели дете и родител. Участие взеха над 200 деца от предучилищните групи в ДГ„Детелина“, ДГ„Зора“, ДГ„Снежанка“, ДГ„Звездица”, ДГ„Русалка“, ДГ„Незабравка“, техните родители и педагози в изпълнение на дейност „Училище по взаимност“ в проект на Община Русе BG05М2ОР001-3.001-0035 „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по ОП„НОИР“. Специални гости на подиума бяха децата от ДГ „Червената шапчица“, които са приятели на проекта и на своите връстници от предучилищните групи на шестте детски градини.   Семплият прочит на етикета за висша мода „Prêt-à-porter“ като „Готово за носене“ е едно от важните постижения на досегашните издания на спектакъла, с което деца и родители получават практичен аспект за разбиране на облеклото и прилагане на модата. И тази година всяка детска градина се представи като модна къща със собствена колекция и творчески екип, в който децата бяха в роли на главен дизайнер с помощници, модели (деца + родители), PR, коафьори, фотографи, гримьори, мениджър „зад сцена“, технически асистенти и фен-група в публиката. Дефилето представи национални носии на различни етноси, работно облекло за различни професии, спортни екипи, официални облекла, авангардна мода, аксесоари и прически. Представители от всяка детска градина получиха подаръци от Община Русе. 

        Събитието е ретроспективен фокус към облеклото в различни култури и общности и е организирано като дебют на млади етно-дизайнери. Тази година се провежда в навечерието на Международния ден на детето 1 юни, за да подсили обществения фокус към висотите на детското въображение, стремежа за личностно израстване и важното за всяко дете съпреживяване с най-близките в семейството. Дейността „Училище по взаимност“ приобщава деца и родители от различни социални групи да сближават своите интереси и дава възможност за съвместни празници и инициативи. Децата осъзнават смисъла на екипността, важната роля на всеки един, формират човешки взаимоотношения и възпитават естетически вкус.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов