Григор Димитров спечели петсетов трилър

Продължава на Ролан Гарос срещу Вердаско

Григор Димитров спечели изключителна петсетова драма срещу американеца Джаред Доналдсън. Българинът победи 6:7(2), 6:4, 4:6, 6:4, 10:8 в мач продължил 4 часа и 22 минути. В третия кръг Димитров ще играе срещу Фернандо Вердаско, който се наложи с 6:3, 6:2, 6:2 над аржентинеца Андреоци,съобщи БФ Тенис.

Димитров и Доналсдън изиграха страхотен в мач в който нашето момче показа много добра физическа подготовка.

Първият сет не започна добре за Григор и той допусна пробив още в първия гейм. Българинът обаче успя да върне пробива за 2:2. Димитров допусна нов брейк за 5:4 в полза на Доналдсън, но Григор отрази сет пойнт и изравни за 5:5. В тайбрека Доналдсън спечели със 7:2 точки.

Димитров първи стигна до пробив във втория сет за 3:2. До края на сета всеки печелеше подаванията си, за да се стигне до крайното 6:4 в полза на Димитров.

В третата част Доналдсън проби в гейм №10 и спечели с 6:4.

Четвъртият сет започна много добре за Димитров и той направи пробив в третия гейм. До края на частта нямаше нов пробив и така сетовете бяха изравнени.

В решителната трета част нямаше пробив до 7:7. Тогава Григор осъществи брейк на нула и поведе с 8:7. Тук драмата не свърши защото американеца осъществи рибрейк за 8:8. Димитров моментално проби отново и този път затвори мача на собствен сервис.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов