Шестима русенски педагози с почетното отличие „Неофит Рилски“

Мисия

30-05-2018, 14:05

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

За втори път „Учител на годината” е преподавател от СУПНЕ „Фр. Шилер”

Кметът Стоилов изтъкна, че тази награда е морално преклонение пред техния труд, защото те са посланиците на Русе – град на свободния дух

Днес, в 11:00 ч., в Заседателна зала на Община Русе, кметът Пламен Стоилов награди изявени педагогически специалисти за висок принос в сферата на предучилищното и училищното образование. Почетното отличие „Неофит Рилски“ бе връчено на следните учители: 

Ценка Тодорова – директор на ДГ „Пинокио“;

Енчо Енчев – директор на ОУ „Ангел Кънчев“;

Гергана Григорова – директор на ОУ „Васил Априлов“;

Елена Аянова-Павлова – главен учител в ОУ „Любен Каравелов“;

Емил Тюлеков – директор на ОУ „Никола Обретенов“;

д-р Марияна Георгиева – старши учител по български език и литература в СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

   Стоилов поздрави отличените и изтъкна, че тази награда е едно морално преклонение пред техния труд, защото именно те са посланиците на Русе – град на свободния дух. Той заяви, че Община Русе, в тясно сътрудничество с Регионалното управление на образованието, ще подкрепят русенските учебни заведения във всички техни начинания. На церемонията присъстваха още и началникът на Регионално управление на образованието – Русе д-р Росица Георгиева, както и директорът на Дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова. 

  Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високо професионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)