Сатира и крими представят в библиотеката

Животът

30-05-2018, 13:38

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Явор Мичев дари своя фотография на библиотеката

Книгите „Криминалистите“ на Людмил Георгиев и „Шаш и паника“ на Радослав Младенов на 6.06. от 18 часа

На 6 юни в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ среща си дават двама автори, описващи действителността по коренно различен начин. Радослав Младенов се изявява предимно в сатиричния жанр и ще представи новата си книга „Шаш и паника“. Романът осмива духовната нищета и безхаберието, властващи в ключовите управленчески институции, в полицейските и в армейските администрации на Републиката. Задъханият сюжет минава през безброй обрати и премеждия, които авторът пресъздава чрез десетки забавни истории, взаимствани от реалния живот и от вроденото му чувство за самоирония. Ценителите на доброжелателния хумор могат да се насладят на тънка ирония, интелигентна пародия, остроумна сатира и непринудени шеги.

Крадци, измамници, наркодилъри, убийци... всичко това във втората част от поредицата „Криминалистите“, в която авторът Людмил Георгиев представя серия от реални заплетени случаи от различно естество. В разкриването им активно могат да участват и любителите на този нестандартен криминален жанр. Всяко разследване съчетава решаването на логически пъзели с обичайни методи за разкриване на престъпление, както и използване на новостите в криминалистиката и съдебната медицина. В екипа на Криминалистите (както в Загадка1, така и в Загадка 2) като литературен герой в качеството си съдебен лекар участва и д-р Иван Стоянов (понастоящем изпълнителен директор на русенската болница - УМБАЛ КАНЕВ). Със своя професионализъм и чрез описаните в книгата нововъведения в съдебната медицина, той допринася за обективното решаване на тежките разследвани случаи. Всъщност описаните от автора престъпления са реални и тяхното разплитане се дължи и на русенските съдебни медици.

Доц. д-р Людмил Георгиев е дългогодишен полицейски служител (1979 – 2010 г.) Понастоящем е хоноруван доцент по „Криминалистика“ и „Съдебни експертизи“ в Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“, в Академията на МВР и във Варненския свободен университет. Вещо лице е към Софийски градски съд в областта на криминалистичните изследвания. Автор е на 11 художествени книги (сборници с разкази, новели, романи) на полицейско-криминална тематика, както и на пътепис за най-голямата в света организирана гребна регата по р. Дунав, известна като ТИД. Част от творбите му са наградени с престижни литературни награди за „най-добри криминални разкази“ и за „най-добри полицейски романи от български автор“. Член е на Съюза на българските писатели.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов