Русенски деца мерят сили в състезание по история

Състезанието е в рамките на проекта "Русе в зората на Освобождението или Русе, когато беше Русчук"

На 30 май от 09.00 ч., в зала 101 на РУ "Ангел Кънчев", ще се проведе състезание, свързано с историята. В него ще вземат участие  ученици от ІV клас на Средно училище за европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ". Събитието е посветено  на 140-годишнината от Освобождението на Русе. Състезанието е в рамките на  проекта  "Русе в зората на Освобождението или Русе, когато беше Русчук", реализиран от СУЕЕ "Св. Константин – Кирил Философ" по програма "Знание и растеж", осъществявана от  Фондация "Русе-град на свободния дух", със съдействието на Фондация "Еконт".

Разделени на 5 отбора, в присъствието на съученици и учители,  четвъртокласниците ще отговарят на въпроси, свързани със значими и  любопитни исторически моменти за Русе. Учениците ще бъдат оценявани от жури, включващо педагози от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“.  Като гост в журито  е поканен Владислав Атанасов, представител на Регионален исторически музей - Русе. Той ще изнесе кратка беседа на участниците и гостите на събитието.

В рамките на проекта, СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ" предвижда поредица от събития, с които да провокира интерес у учениците към историческите факти и тяхното отражението върху развитието на нашия град. Младите хора биха могли да разгърнат творческия си потенциал в търсене на информация и откриване на доказателства за значими събития от миналото на Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов