Пламен Нунев участва в регионалната Балканска молитвена закуска

Новините

27-05-2018, 16:53

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Визита на Пламен Нунев посети Центъра за контрол на трафика в Черно море

Събитието бе в Тирана

Народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев участва в регионалната Балканска молитвена закуска в Тирана. По време на форума изказвания направиха редица водещи политици на Балканите.  В българската делегация бяха още председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник – председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на Пловдив Иван Тотев, заместник - министърът на външните работи Георг Георгиев, представители на неправителствения сектор и академичните среди. 

По време на свое изказване в един от основните панели на форума Цветан Цветанов акцентира върху безспорния успех на Българското председателство, което силно допринесе за очертаването на ясна европейска перспектива пред страните от Западните Балкани. Пред аудиторията той отбеляза, че прагматичните проекти за свързаност в региона, лансирани от България, ще засилят междучовешките контакти, а оттам и културния обмен. 

Основното послание на молитвената закуска е за съвместна работа в духа на общочовешките принципи, която да гарантира едно по-добро бъдеще за гражданите на страните от региона. На форума се търсят начини за преодоляването на общите предизвикателства и за установяването на траен и устойчив мир на Балканите. Всички участници в събитието се обединиха около становището, че европейското бъдеще за страните от Западните Балкани е безалтернативно, защото те са част от общото европейско семейство и споделят европейските ценности и стратегическото евро-атлантическо партньорство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов