Откриха “Гимнастрада- зона север“

Мисия

27-05-2018, 13:56

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първенство по масов спорт „Гимнастрада“ в Русе

Първенството се организира от Спортен клуб „Акро“, с подкрепата на Българска федерация по художествена гимнастика и Община Русе

Днес, в зала „Дунав“, се състоя V-тото издание на републиканското първенство по масов спорт „ГИМНАСТРАДА – ЗОНА СЕВЕР“. Първенството се организира от Спортен клуб „Акро“, с подкрепата на Българска федерация по художествена гимнастика и Община Русе. 

Събитието започна в 11:00 ч., а официалното откриване бе в 12:00 ч. На него присъства зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков. Той връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов на Димитър Митев, президент на Спортен клуб „Акро“. Инж. Наков изтъкна, че това е един голям празник и паметен ден за всички малки деца, които тепърва стъпват на сцената. И подчерта, че, масовата гимнастика има огромно бъдеще, тъй като всяка година тя привлича все по-голям интерес. Зам.-кметът също награди участниците в първенството и им пожела успех. 

В Русе взеха участие близо 500 участници от 14 клуба в 9 града в Северна България, разпределени в 44 формации и 5 възрастови групи. Това е рекорден брой участници за зоналното първенство до момента. Всички участници получиха подаръци.

 

Успоредно с това събитие, вчера, на 26-ти май, се проведе и VI-тото издание на Международния турнир по художествена гимнастика за деца до 10 години „Дунавски звездички“ с близо 80 участнички от България и Румъния. На него присъства директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов, който също връчи поздравителен адрес от името на Пламен Стоилов на организаторите.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов