Златен и бронзов медал за русенски студенти

Мисия

27-05-2018, 10:00

Снимка:

Пресцентър РУ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близо 7 пъти е намаляла популацията на бездомни кучета в община Русе

От Национална студентска олимпиада по математика

Две купи, златен и бронзов медал спечелиха русенските студенти от Националната студентска олимпиада по математика, която се проведе в базата на Лесотехническия университет в курортния комплекс Юндола. Русенският отбор се състезава в група Б на Олимпиадата. Съгласно действащия регламент на НСОМ, всяко висше училище може да участва с до 3 отбора от максимум 6 участници във всяка от групите – А, Б и В.

Русенският отбор бе съставен от първокурсниците от специалност „Финансова математика“ Александра Клименко и Лора Петкова, третокурсника от „Компютърни системи и технологии“ – Радостин Колев и Слави Георгиев – първи курс в магистърската програма „Математическо моделиране във финансите, застраховането и осигурителното дело“.

Третото място в група Б и третото място в класирането по университети „донесоха“ две купи в Русе. В индивидуалното класиране русенските студенти спечелиха златен и бронзов медал. Слави Георгиев отново е абсолютен първенец в групата и се върна със златното отличие, а Александра Клименко, която за пръв път участва в състезанието спечели бронзов медал.

В Националната студентска олимпиада по математика участваха над 80 студенти от 12 български университета.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов