60-метров национален флаг, 120 деца и учители ,събраха русенци

Мисия

24-05-2018, 10:05

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенските полицаи са нащрек

Знамето бе създадено за 3 седмици от децата, родителите и учителите в ДГ „Звездица“

„12 просветлени столетия, 12 века българска книжовна светлина“ – свърза в шествие с 60-метров национален флаг 120 деца, техните родители и учители от 6 детски градини в Русе.

 

„12 просветлени столетия,  12 века българска книжовна светлина“ събра над 120 деца, техните родители и учители около 60-метров национален флаг, който всички заедно понесоха по ул. „Александровска“ в Русе и в един глас произнасяха азбуката  на българите. Събитието е финал на образователна програма за деца и родители, планирана в дейностите на проекта на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“ по договор BG05M2OP001-3.001-0035 на ОП „НОИР 2014-2020“.

 

Чрез игра в неформална среда заниманията предоставят на децата от предучилищните групи в ДГ "Детелина", ДГ "Звездица", ДГ "Русалка", ДГ "Незабравка", ДГ „Зора“ и ДГ "Снежанка" познания за българската история, за създаването на писмеността и книжовните средища, с акцент върху значимостта на българския принос за развитие на човечеството – славянската писменост, която вече 12 века е книжовна светлина за близо 1/3 от хората на земята. Знамето бе създадено за 3 седмици от децата, родителите и учителите в ДГ „Звездица“, със съдействието на другите пет детски градини.

 

В навечерието на Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост към развълнувания трикольор спонтанно се присъединяваха още деца и русенци до установяването на шествието на площад „Свобода“ пред Съдебната палата. Там всички изпяха създадения в Русе химн „Върви народе възродени“. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов