МУ-Плевен за поредна година организира тържествено честване на 24 май

Студентите и тази година ще участват в празничното шествие по повод на 24 май

Студентите на МУ-Плевен и тази година ще участват в празничното шествие по повод на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това информират от вуза.

Вторият лъч на шествието ще стартира в 10.00 ч от Ректората на МУ-Плевен със студенти и преподаватели на всички факултети и колежа на висшето училище. Празничното шествие е организирано всяка година от Община Плевен по повод на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. В инициативата ще се включат учители, ученици, студенти, представители на културни институти, граждани. Шествието ще премине по главната улица и ще стигне до барелефа на Светите братя Кирил и Методий на едноименната улица. Там ще се влее второто шествие от студенти и преподаватели от Медицински университет – Плевен. След тържествения ритуал в 11.00 часа и поднасянето на цветя и венци, присъстващите ще се отправят към стълбите на сградата на Областна администрация срещу Големия фонтан. Честването ще продължи с хорово изпълнение на химна „Върви, народе възродени”, в което ще се включат 11 хорови формации.

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) за поредна година организира тържествено честване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост – за студентите, преподавателите и служителите на висшето училище на 22 май, вторник, от 13.00 ч в зала „Магнум” на Втора клинична база. Тази година празникът се отбеляза с поредица от събития – състезание-игра „Аз говоря български език“, тържествена церемония за присъждане на наградата „Най-изявен студент 2018” и приза „Аз владея български език“ и пътуваща изложба на БАН „Мила Родино”, осигурена със съдействието на Регионален академичен център – Плевен. 

По покана на висшето училище академичната общност бе поздравена с изпълненията на специалния гост на събитието - поп певицата Люси Дяковска. Тържеството откриха младите таланти на Вокална група „Арлекино“ към Читалище „Съгласие 1869“ с изпълнение на химна „Върви народе, възродени“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов