Евродепутатът Ева Майдел се срещна с ученици от град Гоце Делчев

Това са възпитаниците на ПМГ "Яне Сандански"

Младши посланици на Европейския парламент от град Гоце Делчев имаха възможността да посетят Народното събрание, по покана на българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП). „Щастлива съм, че в България има толкова будни млади хора, които знаят за Европа и се интересуват от нейното бъдеще“, сподели Ева Майдел по време на дискусията.
Възпитаниците на ПМГ "Яне Сандански" имаха специалната възможност да се срещнат и разговарят с председателя на НС Цвета Караянчева, депутатите Евгения Ангелова Радостин Танев, Станислава Стоянова и Даниела Савеклиева, които разказаха любопитни факти за предизвикателствата по пътя си към Народно събрание. Младежите зададоха множество въпроси и се запознаха отблизо с работата на народните представители, начините на взимане на решения и ролята на Европейския парламент. Акцент на дискусията бе как да направим така, че повече млади високообразовани българи да се връщат и реализират в България.
„Наблюдаваме, че все повече млади специалисти се връщат и създават страхотни проекти тук, не защото не са се справили в чужбина, а защото искат да променят нещо към по-добро. България има нужда от своите млади таланти, а в същото време предлага всички предпоставки младите креативни хора, получили образованието си в чужбина, да се развиват именно тук и да са доволни от своя избор“, коментира още българският евродепутат Ева Майдел.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)