Фотоизложба на Красимир Искъров

Русе Лайф

19-05-2018, 13:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе- домакин на Световното първенство по волейбол за мъже

В събота в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в 20.00 часа

„Класическият портрет като традиция и като съвременност“ - фотоизложба на Красимир Искъров – управител на „Силвена фото“

„Изкуствата през погледа на миналото“ - съвместна изложба, представяща списание „France Illustration“ и графични издания от XIX и началото на XX в. от фонда на библиотеката, и ретро фотоапарати, предоставени от Красимир Искъров

 

В рамките на Европейската нощ на музеите - 19 май, в която Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се включва за седма поредна година, ще бъде представена фотоизложбата „Класическият портрет като традиция и като съвременност“ на управителя на „Силвена фото“ Красимир Искъров. Официалното откриване ще се състои от 20.00 часа в новото арт пространство на Русе Галерия „Библиотека“.

Целта на изложбата е да покаже еволюцията на класическия портрет в период от над сто години. Експозицията съдържа портрети на стари и позабравени майстори на портрета, известни на по-старото поколение русенци, като Фотоателиетата Либих, Балаш, Цимерман, както и творби на професионалния фотограф Красимир Искъров с и без постобработка!

За ценителите на изкуствата фотография и графика е тематичната съвместна изложба „Изкуствата през погледа на миналото“, представяща списание „France Illustration“ и графични издания от XIX и началото на XX в. от фонда на библиотеката, и ретро фотоапарати, обективи и стативи, предоставени от Красимир Искъров.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов