Спортен модел клуб „Приста“ спечели призови места

Спорт

19-05-2018, 09:00

Снимка:

Спортен модел клуб „Приста“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Авиорали на летище Русе

От Националното състезание по авиомоделизъм и ракетомоделизъм

Русенските състезатели на Спортен модел клуб „Приста“ се завърнаха с няколко призови места от Националното състезание по авиомоделизъм и ракетомоделизъм, което се проведе през изминалия уикенд в гр. Ловеч. В надпреварата взеха участие около 100 човека от 16 клуба от цялата страна, които се състезаваха в 10 класа. 

Първенството се организира от Националния дворец на децата, ЦПЛР-ОДК, Община Ловеч, Фондация „Еврика“, Българска федерация по авиомоделизъм, и е под егидата на Министерството на образованието и науката. 

СМК „Приста“ отново бе на върха в отборното класиране при ученици от 8 ми до 12 ти клас, където Николай Палежев (16 г.) завоюва 1-во място в клас „Скоростен авиомодел Тренкорд“, а Никол Павлова (16 г.) за пореден път бе безапелационна, и излезе начело в два от класовете - Акробатичен  авиомодел F2B и Авиомодели за въздушен бой F2D. Милен Илиев (15 г.) се класира втори в клас Таймерен авиомоде F1P, а Димитър Тодоров (15 г.) остана трети в клас Гуменомоторен авиомодел F1B. 

Русенският клуб завоюва и трето място в отборното класиране във възрастова група за деца и ученици до 7 клас. Две от най-малките русенски надежди се представиха на ниво, въпреки че за пръв път вземат участие в официално състезание. Петър Стоянов (7 г.) се качи два пъти на призовата стълбичка, като в клас Скоростен авиомодел „Тренкорд“ постигна скорост от 158 км/ч, и се нареди втори в класирането, а в клас Кордов акробатичен модел се класира на първо място. 

В състезанието взе участие и Богдан Владев (8 г.), който направи добро класиране и спечели точки за отборната надпревара. Интересно е да се отбележи, че и двамата са започнали да се занимават с авиомоделизъм едва преди около 3-4 месеца, но вече показват талант и желание за развитие, обясняват от клуба.

Голяма част от състезателите на Спортен модел клуб „Приста“ са в  Киев, Украйна. Те  ще вземат участие в кръг от Световната купа – състезанията за Купата на България и Купата на Киев, които са  на 17 и 19 май.

Ръководството на СМК „Приста“ - Русе изказва големи благодарности на треньорския колектив за всеотдайната им работа с децата, както и за съдействието на Община Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов