Първокласници посетиха Община Русе

Мисия

18-05-2018, 14:09

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе- домакин на Световното първенство по волейбол за мъже

Запознаха се с работата на институцията и споделиха впечатленията си

Днес 23-ма ученици, от първи клас на ОУ „Иван Вазов“, посетиха сградата на Община Русе, заедно с учителката Петранка Трофилова. Директорът на дирекция „Образование и култура“ Ирена Петрова посрещна децата в Заседателната зала на Общината, където им разказа за многообразието от дейности, които изпълняват различните ресори като част от работния процес. От своя страна, децата споделиха за техните любими и предпочитани професии и за хобита си. Визитата им продължи с посещение на кабинета на зам.-кмета по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, където споделиха впечатленията си от посещението в институцията. В края на срещата учениците си направиха обща снимка с д-р Карапчански и Петрова. 

Посещенията на децата във фирмите и институциите са етап от проекта  „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“, който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от  Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. 

Целта на проекта е да фокусира вниманието на подрастващите върху алтернативите при избор на професии и да ги мотивира за учене и добра реализация в живота, чрез правилен избор на професия. Очакваните нагласи са учениците да придобият умения да идентифицират и развиват таланта си и да го акумулират в избора си на бъдеща професия, да разширят своя хоризонт и да се подготвят за успешно преодоляване на предизвикателствата на света, който ги заобикаля.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов