Инициативата FinKids за финансова грамотност на ученици ще се проведе в Русе

Мисия

16-05-2018, 14:22

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

МОН иска тестове да проверяват децата за първи клас

Финансовите работилници са предназначени за деца от 8 до 16 години

Започна записването за провеждане на лекции по финансова грамотност в училищата в Русе. Инициативата е  по проект Fin Kids на Сдружение „Европейски инициативи без граници“, който се реализира по програма „Знание и растеж“ , осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“. 

Финансовите работилници са предназначени за деца от 8 до 16 години. Програмата обхваща 20 концентрирани и силно тематични лекции. Чрез тях ще се даде възможност на аудиторията да се впусне в невероятно приключение, което ще изследва същността на парите.  Всяка от лекциите ще бъде с времетраене 60 мин. 

Целта на проекта FinKids е да поднесе на децата необходимите знания за икономиката и бизнеса по един ясен, достъпен и разбираем начин. Ще бъдат обхванати термини и понятия в областта на търговията, паричния обмен, банковото дело, бизнеса и др. За да се запази детския интерес, информацията ще бъде поднесена с помощта на вълнуващи истории, комикси, приказки, илюстрации и снимки. Организаторите са подготвили много изненади. 

Лекциите са планирани да се осъществят на място в училища от гр. Русе, които имат желание да се включат в проекта.  Условие за записване е наличие на зала с мултимедия. Входът е свободен. 

За записвания и повече информация, моля обадете се на тел. 0888 246 367 – Благовеста Ценова или изпратете съобщение на facebook страница “FinKids”.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"