Ползата от образователна медиация обсъдиха в Русе

Мисия

14-05-2018, 12:38

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пета международна Еразъм седмица в Русенския университет

Домакин и съорганизатор на събитието е ОУ "Никола Обретенов"

Вече втора година в рамките на проекта на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ, с финансовата подкрепа на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество, са назначени образователни медиатори, които работят в училища, включени в проекта. За тяхното обучение и експертна подкрепа има ангажимент партньорът на Община Русе - Сдружение БРТИМ.

Във връзка с приключване на първия етап от проектните дейности, експертите на БРТИМ инициираха работна среща на професионалисти, медиатори и заинтересовани страни за обсъждане на ползите от образователната медиация в училище до момента. Срещата, озаглавена „Образователната медиация в помощ на училището", се проведе на 10.05.2018 г., а домакин и съорганизатор на събитието беше ръководството на ОУ "Никола Обретенов", Русе.

Работната среща започна с тържество, организирано от образователния медиатор на училището Елисавета Георгиева. Децата, включени в събитието, представиха традициите за това как се празнува големия пролетен празник и представиха тематични  песни  и танци. Гостите имаха възможост да дискутират дейността на образователните медиатори в училищата. Обсъдени бяха конкретни ползи от тяхната работа с деца и родители, споделен беше опит и бяха разказани някои случаи от практиката. По време на срещата беше споделено, че ръководствата на част от училищата вече търсят възможност за финансиране на позицията "Образователен медиатор" след края на проектните дейности.  Участниците в събитието попълниха анкетна карта за отношението си към медиацията в училище, която предстои да бъде обработена от експертите на БРТИМ. Целта е споделеното по време на срещата да послужи за подобряване на взаимодействието и увеличаване на ползите между медиаторите и училището в следващия етап на проекта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов