Конференция в университета за ролята на поколения в дигиталния свят

Животът

12-05-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двадесетото издание на Изложението на техника и технологии в Русенския университет

Представители на държавни и неправителствени организации ще дискутират по въпросите за ролята на ЕС в образованието

Представители на три поколения ще обсъждат на конференция в Русенския университет запазването на традициите и откриването на нови предизвикателства в дигиталния свят. На международната конференция „ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ЗАЕДНО В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ“ ще се съберат ученици, университетски преподаватели, представители на неправителствени организации и бизнеса, както и пенсионери, които ще споделят добри практики и опит. Целта на форума е да спомогне за подобряване на уменията и създаване на възможности на гражданите от всички поколения да се включват ефективно и да участват активно в цифровия свят.

Конференцията започва в 9:30 часа на 12 май (събота) в зала 2.101 на Русенския университет. Организатори са Центърът за обучение на хора от третата възраст към Русенски университет „Ангел Кънчев“, Институтът за виртуално и реално обучение на възрастни към Университета в гр. Улм, Германия (ILEU e.V.), Съюзът на пенсионерите – 2004, Русе и Фондация "Русе – град на свободния дух".

С презентации в панелите на конференцията ще участват представители на академичните среди от Русенския университет и от национални институти. Представители на държавни и неправителствени организации ще дискутират по въпросите за ролята на ЕС в образованието на гражданите в областта на  цифровите технологии и защитата на данните и сигурността, политиките за осигуряване на качествено образование за нуждите на пазара на труда в България, практическите начини за приобщаване на гражданите към дигиталните ценности. Партньори от университети и неправителствени организации oт Румъния и Сърбия също ще споделят своя опит по темата.

Форумът ще послужи както за представяне на приоритетите в областта на дигитализацията на Европейско и национално ниво, така и като платформа за създаване на мрежи от заинтересованите участници за постигането на общата цел – ефективно свързване на традиции и иновации в бързо променящата се, високотехнологична среда, в която живеем.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов