Министър Ангелкова откри туристическото изложение „Уикенд туризъм“

Мисия

10-05-2018, 20:08

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министерството на туризма подкрепя Русе за домакин на Световното по волейбол

Това изложение през годините става все по-успешно и привлича все по-голям интерес, заяви Стоилов

„Уикенд туризъм“ и 11-ия Фестивал на туристическите анимации.

 

Специален гост на събитието беше министърът на туризма Николина Ангелкова, която в своето приветствие заяви, че изложението в Русе успешно популяризира региона като отлично място за туризъм. Тя сподели още, че само за изминалата година в област Русе са реализирани над 140 хиляди нощувки, което е показател за добре развит туристически сектор. „Министерството на туризма ще продължи да насърчава и разширява участието на изложението. Град Русе е и един от двигателите на Дунавската стратегия, като успешно се създават международни връзки и съвместни проекти с партньорите от Румъния и по този начин се промотират културните туристически атракции и дестинации в региона“, каза още тя.

 

„Днес е един хубав ден за Русе. Това изложение през годините става все по-успешно и привлича все по-голям интерес“, заяви Стоилов. Заедно с министър Ангелкова те разгледаха щандовете, на които бяха  представени туристическите продукти на общини и туроператорски фирми в рамките на изложението. Събитието лично уважи и Областният управител на Област Русе г-н Галин Григоров.

 

В празничната програмата за откриването се включиха Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, акробати от спортен клуб „Локомотив“, група от гайдарска школа „Великов“, Силистра и изпълнение от Държавна опера – Русе.

 

За първи път в рамките на изложението ще бъде представен Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа“, по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма от различни кътчета на страната и Европа, а за втора поредна година ще се проведе фестивалът „Магията на фолклора“, посветен на запазването на българската народна традиция. Програмата предлага още Кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“; „Площадка за безопасно движение“ – игра за деца;  Биг Бенд парад с участието на оркестри  от Русе, Габрово, Велико Търново и Шумен; Ретрофото „Лента Скайлайн“; Демонстрации на нов регионален продукт с участието на известния кулинар Иван Звездев; занаяти и демонстрации от художници и аниматори и още много други събития.

 

По-късно през деня, министър Ангелкова посети учебно-производствения копрус към ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“, където ги посрещна директорът Ренета Вълева. Възпитаници на гимназията, сред които Мариян Иванов, спечелил Националното състезание, провело се в Пловдив за най-добър млад готвач, направиха демонстрация по готварски умения, част от учебна практика по готварство.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)