Обучителна велоплощадка правят студенти и преподаватели от СТПД „Академик“

Спорт

09-05-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва традиционната велообиколка на Петрич

Велоакцията ще се проведе от 10 до 12 май

Екипът на Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ съм Русенския университет се включва за поредна година в изложението „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и в съпътстващия го фестивал на туристическите забавления и анимации. И този път активностите са насочени предимно към по-малките русенци.   

За първи път на площад „Свобода“ русенски студенти и преподаватели ще устроят площадка с пътни знаци и светофар, като част от инициативите си за интерактивно обучение по безопасно управление на велосипед. Акцията се организира съвместно със СНЦ „Развитие на социалния капитал“, като инструктори и деятели на двете сдружения ще подпомагат малките велосипедисти в усвояването на необходимите знания и умения. 

По-голямата част от съоръженията на велоплощадката са осигурени по приключил през 2017 г. проект, подкрепен от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“.

Всеки старателен велосипедист ще получи флагче за участието си, а чрез томбола мнозина ще получат и предметни награди.

Велоакцията ще се проведе от 10 до 12 май и ще премине под мотото „Развитие на велокултурата - по-малък трафик, по-чист въздух, по-здравословен и безопасен начин на живот“.

Организаторите очакват повишен интерес към предприетото начинание, за което разчитат както на децата, така и на техните родители и близки.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)