Златен и сребърен медал за Математическата

Животът

06-05-2018, 10:00

Снимка:

ПМГ „Баба Тонка”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наградиха отличилите се в математически състезания

От Международния кръг на конкурса „Математика и проектиране” 2018

Със златен е сребърен медал се завърнаха възпитаници на ПМГ „Баба Тонка”-Русе от престижния Дванадесети международен конкурс “Математика и проектиране”. Той се проведе от  28 април до 3 май 2018 г. в гр. Москва. В заключителния етап на конкурса бяха допуснати и участваха две ученички от ПМГ „Баба Тонка” – Моника Великова от 10 „г” клас и Селин Шемсиева от 11 „д” клас. В условията на много сериозна конкуренция, те се представиха отлично и завоюваха призови места в две от направленията на конкурса.

 

С проекта си „Шифърът на Леонардо”, ученичките се класираха на ПЪРВО място в направление „История на математиката” и спечелиха ЗЛАТНИ медали. ВТОРО място в направление „Математика и изкуство” завоюваха с проекта си „Танцувай с мен” и бяха удостоени със СРЕБЪРНИ медали.

 

Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”-Русе.

Участието на възпитаниците на гимназията и научният им ръководител бе финансирано от Фонд „Математика на бъдещето” и фондация ЕКОНТ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов