Зам.- кметът Наков поздрави участниците в Авиорали Русе 2018

Мисия

05-05-2018, 13:42

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Авиорали на летище Русе

В откриването се включи и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом

На 5 и 6 май, по случай празника на града, на летище „Русе“ се провеждат поредица от представителни и информативни събития за въздушни спортове. Зам.-кметът инж. Димитър Наков присъства на откриването на Авиорали Русе 2018 и поздрави главния организатор Явор Йотов, председател на клъстер „Автономна платформа за граждански въздушни услуги“ и всички участници, от името на кмета Пламен Стоилов.

 

Пожелавам на организаторите на авиоралито да го развиват, да го превърнат в традиционно и да радват всички любители на летенето“ заяви още инж. Наков. В откриването на авиоралито се включи и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом.

 

Днес и утре на летище „Русе“ се провеждат контролирани полети и информационни събития с леки, свръхлеки и експериментални самолети, мотоделтапланери, мотопарапланери, топловъздушни балони, безмоторни самолети, радиоуправляеми самолети, хеликоптери, образователни дейности както и различни събития, в категориите Авиация с общо предназначение, Свръхлеки въздухоплавателни средства, Работилница за хартиени модeли на самолети за деца, Балонен спорт – стационарно издигане с топловъздушен балон, Авиомоделизъм –  демонстрации на акробатични полети с радиоуправляеми хеликоптери и самолети. 

Събитието цели повишаване на информационната и комуникационна култура на обществото относно малката авиация, в т.ч. възможностите и рисковете, които са свързани с нея, както и популяризиране и развитие на българския въздушен спорт. На включилите се бяха връчени грамоти за участие. 

Авиоралито се организира от Спортен модел клуб „Приста“ със съдействието на Община Русе.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов