Президентите на България, Австрия и Румъния заседаваха в Русе

Мисия

04-05-2018, 18:19

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Митничари от Русе разбиха канал за трафик на лекарства с наркотични вещества

Кметът Стоилов ги посрещна в Регионалния исторически музей

Днес, президентът на Република България Румен Радев, президентът на Румъния Клаус Йоханис и президентът на Република Австрия Александър Ван дер Белен бяха на посещение в град Русе. Поводът беше състоялата се конференция в Канев център - „Устойчиво развитие на Дунавския регион“. 

Сутринта, кметът на Община Русе  Пламен Стоилов заедно със заместник-кмета по европейско развитие д-р Страхил Карапчански посрещнаха президентите в Регионалния исторически музей. „За мен е изключителна чест и привилегия да Ви приветствам в Русе – градът на свободния дух! Щастлив съм, че конференцията, посветена на устойчивото развитие на Дунавския регион се провежда именно тук – в Малката Виена – град с многовековна история, Дунавската столица на България, най-важният транспортен, икономически и културен център в Северна България. Обединявайки усилията на политици и представители на бизнеса, академичните среди и гражданското общество, вярвам, че Дунавският регион ще просперира чрез утвърждаването му като перспективно средище на икономически растеж, наука и иновации, развитие на транспортната свързаност, опазване на природното и културното наследство и растеж на иновациите и икономиката на знанието“, заяви  Стоилов и връчи статуетки „Русе“ на тримата президенти. 

По-късно през деня, президентите проведоха неформална среща и взеха участие в конференцията, посветена на развитието на Дунавския регион, където модератор беше ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев. В събитията при посещението на президентите се включиха още посланици на държавите-участници в тристранната среща, евродепутати, зам.-министърът на външните работи Тодор Стоянов, областният управител на Област Русе Галин Григоров, кметове на общини от България, Румъния и Австрия и други.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов