Посланикът на Кувейт посети община Ценово

Парите

04-05-2018, 15:43

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обичаят Ладуване оживя в Ценово

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за инвестиции на кувейтски бизнесмени

Посланикът на Държавата Кувейт в нашата страна Негово Превъзходителство Якуб Ал Атиики посети община Ценово. Визитата бе по покана на кмета на общината д-р Петър Петров. По стародавна българска традиция гостът бе посрещнат пред входа на общинската администрация с питка и шарена сол, поднесена от момичета в народни носии. Дипломатът подари книга, написана от него и преведена на български език, и плакет с герба на Кувейт. В знак на благодарност домакинът връчи на  Атиики плакет с герба на община Ценово и рекламни материали, свързани с културните и исторически забележителности в населените места на общината както и диск с представяне на фолклорни и танцови състави към местните читалища.

По време на опознавателната среща д-р Петров разказа на госта си за структурата и стопанското развитие на общината, за исторически и културни забележителности, за характерни обичаи от региона, за изпълнението на съвместни проекти с румънски общини по линия на трансграничното сътрудничество. Гостът успя да опита и типичната за района баница макарина. Н. Пр. Якуб Ал Атиики сподели, че вече 12 години е дипломат в този район на Европа, но за първи път е на посещение в малка община като Ценово. С нескрито задоволство гостът заяви, че е завършил магистърската си степен на обучение в Русенския университет и вече е започнал да подготвя материали за докторантурата си. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за инвестиции на кувейтски бизнесмени в областта на селското стопанство, преработвателната промишленост и туризма. Д-р Петров отправи покана към посланика на Кувейт да присъства на тържествата, посветени на 150-та годишнина от слизането на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа на българския бряг около Новград.

Дипломатът с интерес разгледа Центъра за обществена подкрепа и Центъра за пълнолетни лица с увреждания. По време на срещата Атиики подчерта, че талантите на децата трябва да се поощряват и развиват, а за възрастните хора трябва да се полагат повече грижи и внимание.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов