Кметът изпрати поздравителен адрес за изложбата „За да го кръстиш, трябва да се роди“

Мисия

04-05-2018, 14:01

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лятна спортна занималня в Русе

На откриването на изложбата присъства зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева

Днес, на пл. „Свобода“, под надслов „За да го кръстиш, трябва да се роди“, Движение за Национална кауза представи най-емоционалните кадри от изминалото Национално кръщене във градовете-участници в събитието. На откриването на изложбата присъства зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, която връчи поздравителен адрес на председателя на УС на ДНК Андрей Арнаудов, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Поздравявам целия екип на ДНК, който с присъщия си професионализъм и всеотдайност, е двигателят на тази прекрасна и благородна кауза. Убеден съм, че всички красиви и емоционални фотографии, ще оставят ярък спомен в съзнанието и сърцата на русенци“ се казва в адреса от русенския градоначалник.

 

Фотоизложбата е част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта "Направи го за България". Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в Русе, което се състоя през месец октомври, миналата година. На регионално ниво, изложбата има подкрепата на Община Русе, а откриването й представлява и информационен ден „на отворени врати“, в който всеки желаещ може да научи за каузите и кампаниите на ДНК.

 

Кампанията „Направи го за България" е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Основни медийни партньори са bTV Медиа Груп, списание „9 Месеца" и в-к „24 Часа". Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе" в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева. През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в 1 ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета.

 

Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов