Документалната изложба за зараждане на гражданското общество у нас

Новините

28-04-2018, 10:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Димов провери екологичните мерки на „Монтюпе“ в Русе

Събитието беше открито от министъра на околна среда и водите Нено Димов

Областният управител на област Русе Галин Григоров приветства организаторите на документалната изложба „Зараждане на гражданското общество в България (1987 – 1989)“.

Той заяви, че темата на експозицията е изключително интересна, защото именно в Русе се поставя началото на гражданското общество в най-новата история на България. Той отбеляза, че трябва да бъдем признателни на хората, излезли по улиците преди повече от четвърт век, целейки гарантирането на едно изконно право каквото е правото да дишат чист въздух. Губернаторът, че те са  поставили основите и на съвременното демократично общество.

Събитието беше открито от министъра на околна среда и водите Нено Димов, а сред официалните гости бяха още народният представител Искрен Веселинов, председателят на Държавна агенция „Архиви“ доц. д-р Михаил Груев, заместник-ректорите на Русенския университет проф. Пламен Кангалов, проф. Диана Антонова, проф. Юлиана Попова, проф. Пламен Даскалов, председателят на общото събрание на РУ проф. Велизара Пенчева и общинският съветник Иво Пазарджиев.

Инициативата се осъществява с  Министерството на околната среда и водите, Държавна агенция „Архиви“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Международно дружество „Елиас Канети“.

След откриването на изложбата започна  публична дискусия за развитието на гражданското общество в страната.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов