Втората премиера на балета „Лебедово езеро”

Русе Лайф

28-04-2018, 10:00

Снимка:

Васил Йоргов

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Успехи за балетистите от Училището по изкуствата

На 28 април от 19 часа на сцената на Държавна опера - Русе

Зорница Петрова дебютира в ролята на Одета-Одилия във втората премиера на "Лебедово езеро" на 28 април.
Зорница е родена през 1993 г. в гр.Русе. През 2004 година, постъпва в НУИ “Проф. Веселин Стоянов” – Русе в първия клас на прима - балерината Весела Василева. През 2007 посещава семинарите на Балетната академия на Калина Богоева във Варна, където бива поканена в „Националното училище по танцово изкуство“, София. Април 2014 г. става част от трупата на „Държавна опера-Русе“.
Солистичните и роли са:Испанска кукла, Източна кукла, Дяволчета в„Лешникотрошачката“, улична танцьорка, двойка приятелки в „Дон Кихот“, Фея Щедрост, Фея Смелост, Трите камъка/злато в „Спящата красавица“, Па де троа, Четворка малки лебеди, Неаполитански танц в„Лебедово езеро“.

За балета тя споделя:


 - Балетът е едно от най-трудните изкуства! Едно постоянно самоусъвършенстване, надграждане и безкраен труд... Надявам се да имам силата да се представя в най-добрата светлина на първата ми премиера в "Лебедово езеро" на 28.04.2018г. в постановката на Румен Рашев на сцената на Държавна опера - Русе.  Но истинската ми радост ще бъде да имам силата да изживея двете роли Одета  и Одилия, чрез емоцията и духа ,с който гоня съвършенството наречено живот... 

Стоян Фъртунов ще бъде принц Зигфрид и ще партнира на Зорница Петрова "Лебедово езеро" 
Роден e m,ep 1991 г. в гр. Бургас. Завършва средно образование в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” – гр. Бургас, със специалност класически балет, където придобива професионална квалификация III степен. В момента изучава балетна педагогика в АМТИИ - Пловдив. 
От декември 2013 г. до момента работи в Държавна опера - Русе като солист, като успоредно с това има участия и в Бургас. 
В репертоара му влизат ролята на Чирака в „Куклената фея”, Фриц и Принца в "Лешникотрошчаката", Шейха в „Шехерезада”, Ромео в „Ромео и Жулиета”, Базил в „Дон Кихот”, Принц Зигфрид в "Лебедово езеро", „Пролетно тайнство”, „Любовна магия” и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов