Губернаторът иска намаление на административната тежест

Животът

26-04-2018, 16:42

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Ненов идва в Русе

Според него това би довело до по-голям комфорт за гражданите и бизнеса

Възможностите за уеднаквяване на административните услуги бяха обсъдени на кръгла маса с участието на областния управител Галин Григоров и главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов. Идеята около която се обединиха губернаторите е една и съща услуга да бъде предоставяна по еднакъв начин във всички областни администрации.

Григоров заяви, че подобна тема е от съществено значение за бъдещото административно развитие на страната и посочи, че намаляването на излишната административна тежест трябва да е водещ принцип в управлението на държавно и местно ниво. Според него това би довело до по-голям комфорт за гражданите и бизнеса.

По време на срещата бяха дискутирани и начини за подобряване на организацията и поддържането на регистрите в държавната администрация. Целта е превръщането на удостоверителните услуги за гражданите и бизнеса във вътрешно-административни- няма да е необходимо потребителите да предоставят информация, която е в базата данни на институциите. Това се очаква да стане най-късно в началото на 2019 г. На по-късен етап предлаганите услуги ще бъдат и електронизирани.

На срещата в Арбанаси участваха и директорът на дирекция „Модернизация на администрацията“ на Министерския съвет Красимир Божанов, представител на политическият кабинет на вицепремиера  Томислав Дончев, експерти от областните администрации страната.

Събитието се реализира по проект „Трансформация на модела на административно обслужване“  на Министерски съвет и финансиран по ОП „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)