Нидал Алгафари представи свои творби в библиотеката

Русе Лайф

24-04-2018, 11:38

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оперната прима Стефка Естатиева с майсторски клас в Русе

Нидал Алгафари: Имената на героите от моите романи съм ги мислил като за свои собствени деца

В препълнената зала на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се проведе среща с Нидал Алгафари и представяне на книгите му „Боже, защо Господ лъже?“; „Аллах, милост нямаш ли?“; „Любиш ли, ти Бог си!“; „Орисани да избираме!“.

Известният сценарист, режисьор и продуцент каза, че се чувства българин, че е християнин, но вярата и религията са пътища в различни посоки.

Нидал Алгафари разказа за идеята да се захване с написването на четирите тома на поредицата. По интересен и увлекателен начин той запозна гостите със своя уникален по своему свят, в който оживяват турбеши, калушари, дарии и кърджалии, богомили и не на последно място таксидиоти. По тази тема той разкри и един много малко известен факт, че самият Паисий Хилендарски е бил таксидиот и е дал по-подробни сведения за пътуващите монаси.

В края на срещата бяха зададени много въпроси и госта бе дълго аплодиран. Директорът Теодора Евтимова поднесе подарък от името на културната институция и му пожела да има повод да ни гостува отново.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен