РИОСВ направи акт на „Монтюпе“

Новините

23-04-2018, 16:40

Снимка:

РИОСВ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Замърсяването на въздуха – проблем на 2/3 от страните в ЕС

Нарушението е констатирано на 15.04, при извънредни проверки около производствената площадка на дружеството, по сигнали на граждани

Експертите на РИОСВ – Русе съставиха днес акт за установяване на административно нарушение на „Монтюпе“ ЕООД. Нарушението е констатирано на 15 април, при извършени извънредни проверки около производствената площадка на дружеството, по сигнали на граждани за наличие на миризма на бакелит в Русе. На място е установено, че транспортните врати №№ 1, 3, и 6 на Хале № 3 са били отворени към 9,30 и към 20 часа, документирано със снимков материал. Не се е наблюдавало движение на техника, хора или товаро-разтоварни дейности през вратите. Това е нарушение на даденото при предходни проверки предписание за постоянно затваряне на вратите с № 3 и 4, които са разположени на западната фасада на Хале № 3, както и отваряне на врати № 1, 5 и 6, извън резрешения период, определен  в нарочна инструкция.

 

В деловодството на РИОСВ – Русе към момента на проверката, не е постъпвало уведомително писмо за временно спиране или прекратяване на дейността  в завода за автомобилни части, стопанисван от „Монтюпе“ ЕООД, в Източната промишлена зона на Русе.

 

Мярката за регулиране ползването на транспортните врати на Хале № 3 е въведена през 2017 г., с цел ограничаване на неорганизираното изпускане на непречистени емисии от работната среда в атмосферния въздух и разпространение на интензивна, специфична миризма към града. Дружеството има задължение да докладва в РИОСВ – Русе писмено за отварянето на вратите ежеседмично.

 

За неспазване на дадено предписание, Законът за опазване на околната среда предвижда санкция от 2000 до 20 000 лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов