Васил Найденов пее на празника на Русе

Мисия

22-04-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пак катастрофа на пътя Русе- Бяла

На празничния 6 май, в 9:00 ч., в Храм „Св. Георги“, ще бъде отслужена Празнична света литургия

По случай 6 май – Деня на храбростта и Българската армия и Празник на Русе – Община Русе кани всички русенци и гости на града на серия от празнични събития, които започват още на 4 май.

 

В петък, 4 май, от 10:00 ч., по ул. „Александровска“ под мотото „Европа обича България от Русе“ ще бъдат експонирани арт инсталации, изработени специално за празника от деца и родители от 7 детски градини.

 

Вечерта, от 19:00 ч., в Доходно здание, русенската публика ще има възможността да види и чуе на живо музикантите от Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа. По-рано през деня, от 11:00 ч., квинтет от оркестъра ще направи стрийт пърформанс на пл. „Свобода“. Репертоарът на музикантите включва най-доброто от американската музикална сцена на Бродуей и екрана на Холивуд, мелодиката на диксиленда на Ню Орлиънс, както и традиционни произведения за духов оркестър, маршове и забележителни инструментални соло творби. Събитието в Русе е организирано от Община Русе и Посолството на САЩ, и е с вход свободен - специален подарък за всички русенци по повод Празника на града.

 

На 5 май, събота, от 18:00 ч., в Доходно здание ще се проведе Тържествената церемония-концерт за връчване на званието „Почетен гражданин на Русе“ 2018 с участието на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев.

 

На празничния 6 май, в 9:00 ч., в храм „Св. Георги“, ще бъде отслужена Празнична света литургия. В 11:00 ч., на площада пред Общината, следва Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при ОбДЦКИ – Русе, а в 12:00 ч., на пл. „Княз Александър Батенберг“ пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, ще се състои Тържествена церемония за Деня на храбростта и Българската армия.

 

Празничната вечер на 6 май ще продължи с концерт на един от най-обичаните от поколения българи изпълнител - Васил Найденов, от 20:30 ч., на площада пред Общината и ще завърши с пищна заря.

 

Всички събития от празничната програма на Община Русе по повод 6 май са с вход свободен.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)