Стилян Гроздев получи златна значка „Русе“

Спорт

21-04-2018, 14:31

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе взе голямата награда от Международно изложение „Културен туризъм” за най-оригинално събитие

Пламен Стоилов и му пожела да продължава да бъде борбен и упорит и безотказно да следва целите и мечтите си

        Днес, в зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“, се проведе седмото издание на ежегодния турнир по вдигане на тежести „Купа Русе“. На официалното откриване присъстваха народният представител от ПП „ГЕРБ“ Пламен Нунев, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, президентът на Тежкоателетически спортен клуб – Русе доц. д-р Кирил Панайотов, директотър на Ученическа спортна школа – Русе Мая Петрова, директорът на СОУ „Йордан Йовков“ – Русе Еленка Димитрова, управителят на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, както и треньорите на клуба Кръстина и Радослав Атанасови. Специални гости бяха старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев, секретарят на БФЩ Борислав Гидиков, както и шампионите Нено Терзийски, Янко Русев, Йордан Митков, Румен Александров, Стефан Топуров и Нораир Нурикян.

       В състезанието по вдигане на тежести се включиха близо 100 млади щангисти от Русе, Добрич, Варна, Сливен, Сопот, Карлово, Асеновград и др. Пред публиката излязоха и тримата млади щангисти, които извоюваха медали за България на приключилото преди няколко седмици Европейско първенство по вдигане на тежести – Стилян Гроздев от Русе, който завоюва сребро в двубоя в категория до 62 килограма, Георги Шиков, който стана сребърен медалист в двубоя в категория до 105 килограма и Даниела Пандова, която завоюва  бронз в категория до 48 килограма. В надпреварата взеха участие и други състезатели от разширения състав на националния тим по вдигане на тежести. 

       Доц. д-р Кирил Панайотов поздрави участниците и им пожела успех. Той отправи специални благодарности към състезателите, треньорите, както и партньорите на клуба, с чиято помощ се състои този турнир. Григоров също приветства спортистите и присъстващите и връчи поздравителен адрес на президента на ТСК – Русе доц. д-р Кирил Панайотов, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Пожелавам на всички състезатели много сила и упоритост, за да продължавате да се представяте успешно и да бъдете гордост за града и страната ни“, се казва в адреса от русенския градоначалник. По време на официалното откриване зам.-кметът Григоров удостои европейския вицешампион по вдигане на тежести при мъжете Стилян Гроздев със златна значка „Русе“ за високи заслуги и постижения в областта на спорта, от името на кмета Пламен Стоилов и му пожела да продължава да бъде борбен и упорит и безотказно да следва целите и мечтите си.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов