Русенка спечели германска стипендия

Животът

21-04-2018, 10:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба на ученици от ПГСАГ "Пеньо Пенев" – Русе

Там тя ще посети учебни занятия, ще наблюдава учебния процес по отделни предмети

В германското посолство в София се проведе националният кръг на Международната олимпиада по немски език, организиран от  Педагогическата служба за международен обмен към Министерството на образованието и културата на Германия. В тазгодишното издание на олимпиадата участват ученици от над 90 страни от целия свят, в които немски език се изучава интензивно.

Първият етап на олимпиадата включваше изготвяне на проектна папка по една от следните теми: „Хранене“; „Изборът на професия“; „ Пловдив – европейска столица на културата за 2019 година“; „Свободата на словото“.

В първия кръг на олимпиадата в България взеха участие 74 ученици, от които 34 бяха допуснати до национален кръг.  Основните аспекти при избора на разработките за националния кръг бяха задълбочената аргументация, ясно изразената лична позиция, контроверсното разглеждане на темата.

Адриана Витанова от 10 „б“ клас спечели правото да защитава своя проект в националния кръг в гр. София. Той представляваше интервю с комисия към Централната служба за обучение по немски език в чужбина, включващо събеседване по избраната тема и други тематични области, засягащи ежедневието и бъдещето на учениците.

Адриана е сред дванадесетте ученици в страната, спечелили стипендия за 3-седмичен престой в град Визентайд, Бавария, ФР Германия. Там тя ще посети учебни занятия, ще наблюдава учебния процес по отделни предмети, ще разгледа редица забележителности и ще посети столицата на Германия – Берлин.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"