Заловиха жена, теглила с измама пари от сметка на старица

Крими

20-04-2018, 14:02

Снимка:

Окръжен съд Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Специализирана полицейска операция в Русе вчера

Случаят се разследва под надзора на Районна прокуратура - Русе

31-годишна жена е заловена от полицията в Русе, след като се е опитала да изтегли пари от банка чрез измама. Действията на служителите на реда са се развили на 16 април, когато в ОДМВР – Русе е постъпил сигнал, че в банков клон в Русе се е явила жена, която поискала да изтегли значителна сума пари от банковата сметка на 80-годишна жена. Тя представила пълномощно, но когато обслужващата служителка се е опитала да се обади на титуляра на сметката,  клиентката избягала.

 

Служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР – Русе са предприели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия за изясняването на сигнала. В хода на полицейските действия е станало ясно, че жената посетила банката е 31-годишна русенка. Тя е представила неистинско пълномощно, като е установено, че за изготвянето му е използвана лична карта на 80-годишната, обявена със статус "изгубен/откраднат документ" преди датата на издаване на пълномощното. Освен това е изяснено, че в периода от 30 март тази година до 16 април, русенката е успяла да изтегли от други клонове на банката общо 7 000 лева от сметки на същото лице. При по-нататъшните действия на полицаите е разкрита и съпричастност към извършеното престъпление на още една жена на 76 години от Русе, която с личната карта дадена й от 31-годишната се представила пред банката, както и пред нотариуси в Русе и с нейна помощ е изтеглена въпросната сума. При извършено претърсване и изземване в домовете на лицата в Русе, от дома на 31-годишната са иззети документи, свързани със случая, както и 8 растения канабис

 

По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл.212  и чл.354в от НК. Работата по разследването продължава под наблюдението на Русенска районна прокуратура.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов