Плевенската полиция залови телефонен измамник

Той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 209, ал.1 от НК

На 7.12.2017 година в полицията е получен сигнал от плевенчанка, затова че на същата дата съпругът ѝ 79-годишен е изхвърлил през терасата след телефонна измама 250 / двеста и петдесет / лева, както и 100 / сто / грама сребърни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 декември 2018 година 57-годишна плевенчанка е сигнализирала в полицията, че е станала жертва на измама. Обяснила, че на 16.12.2017 година за времето от 13:30 часа до 17:00 часа на стационарен и мобилен телефон ѝ позвънил мъж, и под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да събере в плик наличните в дома ѝ пари - 1 550 / хиляда петстотин и петдесет/ лева, след което я убедил да ги изхвърли през терасата.

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия от служители на ОДМВР – Плевен е установено и задържано лицето, което е взело горепосочените парични суми и сребърни накити – 25-годишен от село Ореховица. Той е  привлечен в качеството му на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 209, ал.1 от НК. Разпитан е като такъв пред упълномощен от него защитник, признава вината си и желае наказателното производство срещу него в Районен съд - Плевен да се води по реда на съкратеното съдебно следствие. По случая работиха служители на сектор "ПКП"- ОД на МВР- Плевен, разследващ полицай при Второ РУ- Плевен под ръководството на прокурори от РП – Плевен.    



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов