На Великденско хоро се хванаха русенци

Мисия

08-04-2018, 13:58

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе набира предложения за Награда „Русе“

Нека съхраним вярата в чудото на Възкресението и да запазим добротата в себе си за един по-добър свят“, заяви зам.-кметът Кръстева

Днес, на площада пред сградата на Общината, се проведе 28-то издание на традиционното „Великденско хоро“, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“. С приветствие към публиката от името на кмета Пламен Стоилов се включи зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева. „Нека съхраним вярата в чудото на Възкресението и да запазим добротата в себе си за един по-добър свят“, заяви Кръстева и пожела на всички здраве и благоденствие.

 

Публиката беше привлечена с богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие взеха ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, младежки ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Здравец“ при ОбДЦКИ и ФТС „Зора“ при Общински младежки дом – Русе. Със своята артистичност водещите – Ралица Константинова и Йовко Кънев, направиха празника още по-пъстър и привлекателен. Както повелява традицията, на Великден се завъртя и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което, освен всички участници в концерта, се включи и русенската публика.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)