Зам.-кметът Карапчански представи кампанията „Малки населени места“

Мисия

05-04-2018, 12:27

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Курс по автотехнически експертизи в Русенския университет

Тя цели реализиране на проекти за подобряване на физическата и жизнена среда на малките населени места

Днес, в Областен информационен център – Русе, заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански презентира стартиращата Общинска кампания „Малки населени места“ за 2018-а година. На събитието присъстваха още директорът на дирекция „Европейско развитие“ инж. д-р Никола Кибритев, кметове на кметства и служители от екипа за координация.

 

Кампанията, която се провежда за четвърта поредна година, цели реализиране на проекти за подобряване на физическата и жизнена среда на малките населени места на територията на община Русе и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост.

 

С всяка изминала година кампанията финансира все по-качествени проекти и се наблюдава значителен напредък. Това се постига чрез установената добра координация и желание за осъществяването на смислени проекти, изцяло в полза на жителите на малките населени места“, каза  д-р Карапчански. Сред допустимите дейности за финансиране са ремонт или изграждане на детски и спортни площадки, вкл. закупуване на съоръжения; ремонт или изграждане на кътове за отдих;  ремонт на сгради или части от сгради общинска собственост;  рехабилитация на уличната мрежа и прилежащите тротоари; закупуване на нови машини и съоръжения за поддръжка на паркове и градини; озеленяване и др.

 

Средствата, които ще бъдат отпуснати, са в размер на 320 000 лв. с ДДС и са насочени към финансиране на проекти на 13-те кметства от общинатао и в кварталите „Средна кула“, „Долапите“, ДЗС и „Образцов чифлик“. Отделно от това, Общината отпуска допълнителни 700 хил. лева за ремонт на уличната мрежа в малките населени места.

 

Кампанията стартира на 10.04.2018 г., а крайният срок за подаване на проектни предложения е 01.05.2018 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов