Започват Пролетните спортни игри в Русенския университет

Спорт

01-04-2018, 11:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проекти за 11 500 лева - подкрепени от Студентския съвет на Русенския университет

Тази година ще се състои и отборното 4-етапно състезание "Алма Ринг 2018"

Спортната комисия към Студентския съвет при Русенския университет организира в вътрешното студентско първенство "Пролетни спортни игри 2018". Състезанията по осем вида спорт ще се проведат в периода 1 - 24 април 2018 г.

Началото ще поставят баскетболистите, които ще изиграят своите мачове на 2,3 и 4 април в обновената зала „Академик“. Изкуствените игрища на спортния комплекс на университета ще посрещнат футболните отбори на 10 и 11 април, а в волейболните срещи ще бъдат на 17 и 18 април.

До края на вътрешното студентско първенство предстоят турнир по шахмат, по бадминтон и по тенис на маса. Тази година ще се състои и отборното 4-етапно състезание "Алма Ринг 2018".

Официалното награждаване на победителите в различните спортове ще се проведе по време на състезанието за най-силен студент - СТРОНГ МЕН 2018 г. на 25 април от 12 ч. в двора на Русенския университет.

Организатори на "Пролетни спортни игри 2018" са освен Студентският съвет при Русенския университет, Университетският спортен център, СТПД „Академик“, Катедра "Физическо възпитание и спорт", с подкрепата на фондация „Русе - град на свободния дух“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов