Обсъждаха въпроси за ВиК асоциацията

Новините

31-03-2018, 12:00

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учители от Русенско ще ползват нови образователни технологии

Акцентът ще бъде поставен върху анализа на аварийните ремонти и вземането на целесъобразни решения за инвестиции

В изпълнение указанията на председателя на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД Русе Галин Григоров се проведе работна среща. Предстои извънредно общо събрание за приемане на инвестиционната програма за тази година 30- ти  април. По време на срещата бяха разгледани въпроси за  критериите и  изготвянето на инвестиционната програма от оператора и реда за приемането на инвестициите от общините.

Участниците в срещата се обединиха около становището инвестициите да бъдат пряко насочени към подобряване качеството на услугата не чрез повишаване цената на водата, а посредством задълбочен анализ на факторите, определящи нейната стойност, съобщават от Областна управа. Акцентът ще бъде поставен върху анализа на аварийните ремонти и вземането на целесъобразни решения за инвестиции. Като основен принцип беше посочена необходимостта от стриктното прилагане на правните норми при изграждане на ВиК обекти по ЗУТ и намаляването на излишната административна тежест. Бе взето решение да се предложи на общото събрание на ВиК асоциацията да присъстват главните архитекти на общините.

Проведоха  се множество дискусии, част от повдигнатите въпроси ще бъдат поставени за отговори пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. При решаването на някои от основните проблеми е възможно да се достигне и до законови промени, за да се унифицира дейността на общините при приемане на инвестициите, извършени от ВиК оператора и счетоводното им отразяване.

В срещата участваха заместник- кметове от региона, председателите на комисии по приемането на ВиК инвестициите, главни счетоводители, както и началниците на производствено-експлоатационни райони при ВиК оператора.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов