Междупредметен проект „Оливие“ в Английската

Русе Лайф

31-03-2018, 09:00

Снимка:

РУО Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръгна делото за убийство на таксиметровия шофьор в Русе

Междупредметният проект се проведе във връзка с реализирането на иновативни педагогически практики в училището

Учениците от ІХ „В“ клас от АГ „Гео Милев“ представиха крайните продукти от работата си по проект „Оливие“ между учебния предмет биология и здравно образование, които те изучават на английски език, и руски език. Учениците работиха в екипи под насоките на Лариса Николова и Магдалена Миланова.

Проучването на информация беше организирано около историята на оригиналната рецепта на Люсиен Оливие и произхода на използваните продукти. Беше представен постер с информация на двата езика за храните и техните калорийни стойности, както и слайд шоу, показващо етапите от работата на деветокласниците по проектно-базираното обучение. В учебния час о бе приготвена руска салата при спазване на необходимите хигиенни изисквания, бяха използвани предварително закупени продукти от специализиран магазин, където учениците упражниха знанията си по руски език и комуникативните си умения в реална ситуация.

Междупредметният проект се проведе във връзка с реализирането на иновативни педагогически практики в училището. Кулинарното изложение с дегустация предизвика интерес към бъдеща екипна работа и проектно-базирано обучение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов