Балерините от НУИ "Проф. Веселин Стоянов"-Русе с награди от фестивал

Русе Лайф

31-03-2018, 09:00

Снимка:

НУИ русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Балерините от НУИ– Русе с отличия от национален конкурс

Хореографията и на четирите танца е дело на педагога Деница Анчева

Няколко купи и призови места завоюваха балерините от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“-Русе на XIII-ия Национален фестивал „Магията на танца“, който се проведе в Шумен. Първа награда в категория „Класически балет“ – първа възрастова група ( от 5 до 8 години) бе присъдена на момичетата на педагога Станислава Спасова за танца „Валс“.

 

С първа награда отново в категория „Класически балет“, но втора възрастова група ( от 9 до 11 години) се окичиха възпитаничките на преподавателя Деница Анчева от трети и четвърти клас. Те впечатлиха журито с красивото и грациозно изпълнение на Виенски валс и „Полка“.

 

И двете втори награди в категория „Класически балет“ - трета възрастова група (от 12 до 15 години) бяха дадени на русенските момичета. Едната бе присъдена на балерините от пети и шести клас, ръководени от Деница Анчева, за „Валс“-а от балета „Копелия“ и танца „Музикален момент“, а другата на седмокласничките на Станислава Спасова.

 

Специалните награди за авторски танци в категория „Съвременни танци“ бяха за изпълненията на „Клоуни“ и „В ритъма на джаза“, представени от трети клас и за „Нито ти, нито аз“ и „Чарлстон“ на момичетата от пети и шести клас. Хореографията и на четирите танца е дело на педагога Деница Анчева.

 

В тазгодишното издание на Националния танцов фестивал в Шумен участие взеха над 500 участници от цялата страна. Те бяха оценявани от преподавателите в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ – София доц. Желка Табакова и доц. Бонка Матова и от шуменския хореограф Красимир Савов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов