Откриване на регионалния кръг на Националното състезание "Млад фермер"

Мисия

29-03-2018, 16:07

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проекти за 11 500 лева - подкрепени от Студентския съвет на Русенския университет

Присъстваха зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева

Днес, в хотел „Рига“, се състоя официалното откриване на регионалния кръг на Националното състезание "Млад фермер". На събитието присъстваха зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, държавният експерт в МОН Маргарита Гатева, директорът на ПГСС „Ангел Кънчев“ инж. Милена Досева ученици и гости.

 

Кръстева приветства участниците и връчи поздравителен адрес на инж. Досева от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

 

Днес и утре в надпреварата ще мерят сили ученици от общо 29 гимназии в Северна България, като състезанието ще премине в няколко модула. Модул "Растениевъдство" включва разпознаване на семена от зърнено-житни, зърнено-бобови, технически и зеленчукови култури, в "Животновъдство" учениците ще различават видовете фуражи, а в "Механизация на селското стопанство" ще преминат електронен тест по безопасност на движението по пътищата. Програмата през втория ден предвижда резитба на лозе, учениците ще прилагат практически умения и в кравеферма в село Тетово. На учебния полигон в ПГСС "Ангел Кънчев" е предвидено майсторско управление на трактор.

 

Организатори са Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)