Празник на буквите направиха първокласници в Новград

Животът

29-03-2018, 15:07

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици от Ценово превърнаха офис в картинна галерия

Отличията под мотото „Вече съм грамотен“ бяха връчени от директора Виолета Ангелова

Първокласниците от ОУ „Алеко Константинов“ в село Новград получиха първите си дипломи в сферата на образованието. Отличията под мотото „Вече съм грамотен“ бяха връчени от директора на учебното заведение Виолета Ангелова. На празника на буквите дойдоха Мария Найденова – секретар на общинската администрация в Ценово, Диана Копчева – кмет на селото, много родители и близки на първокласниците. Със стихотворения и песни момичетата и момчетата показаха, че вече са грамотни и са овладели отлично българската азбука. „Децата много бързо се научиха да четат и да пишат“, сподели преподавателката им Тонка Петкова – учителка с четиридесетгодишен педагогически стаж. Първолаците се разделиха с читанките и за първи път с голям интерес разлистиха букварчетата.

В самото начало малките ученици по убедителен начин демонстрираха знанията си за състава и подредбата на българската азбука, дори показаха и знания за тънкостите в правописните норми. Присъстващите се насладиха и на театралния талант на момичетата и момчетата. Малчуганите представиха собствена разработка на приказките „Дядовата ръкавичка“ и „Защо угасна слънцето“. Децата влязоха в различни роли, за да успеят да разберат причините защо първолачето Пенчо не искаше да учи. За доброто празнично настроение помогна и кръшната българска ръченица, която изпълниха учениците.

„Вие вече отворихте поредния прозорец към знанието. Както бързо научихте буквите, така да овладеете върховете на науката, за да се реализирате като добри специалисти“, подчерта в поздравлението си Мария Найденова. Поздравителни адреси прочетоха кметът на селото Диана Копчева и секретарят на местното читалище „Христо Ботев“.

С искрена благодарност и много усмивки децата благодариха на учителката си, която ги е въвела в храма на знанието и ги е научила на четмо и писмо.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов